Kraakgroep Wilhelminastraat vecht nieuw ontruimingsbeleid aan

Kraakgroep Wilhelminastraat vecht nieuw ontruimingsbeleid aan

Afgelopen dinsdag kregen wij een, door wijkagent Drenth persoonlijk afgegeven, schrijven namens Officier van Justistie A.C. Kramer waarin hij aankondigt ons pand te willen ontruimen. Deze brief is onderdeel van het nieuwe ontruimingsbeleid en is gebaseerd op een uitspraak van het hof over de onrechtmatigheid van onaangekondigde ontruimingen van kraakpanden.

De driehoek van Amsterdam had, na de invoering van het kraakverbod, een beleidsstuk geschreven met criteria om vast te stellen welke kraakpanden prioriteit krijgen bij ontruiming. Prioriteit zou worden gegeven aan panden die overlast veroorzaken, die nog geen jaar leeg stonden of die inmiddels verhuurd of verkocht zijn.

Wij begrijpen de keuze van de driehoek om dit pand in de allereerste ontruimingsronde na het kraakverbod mee te nemen totaal niet. Waarom heeft de driehoek een beleidsstuk geschreven waar vervolgens niets mee gedaan wordt? Het pand waarin wij wonen stond langer dan een jaar leeg, is nog steeds niet verkocht of verhuurd en wij veroorzaken geen overlast. Voor ons kwam deze brief dan ook totaal onverwachts. We wonen hier inmiddels anderhalf jaar en krijgen nu welgeteld 1 week om ofwel onze spullen te pakken en weg te gaan, ofwel een rechtszaak aan te spannen.

Omdat wij erg benieuwd zijn naar de werkelijke redenen om ons zo snel te ontruimen en om deze ontruiming aan te vechten hebben wij besloten gebruik te maken van ons recht om een kort geding tegen de staat aan te spannen. Zodra wij weten wanneer dit kort geding zal plaatsvinden zullen we dit uiteraard bekendmaken.

1 reactie

Opgeslagen onder Uncategorized

Een Reactie op “Kraakgroep Wilhelminastraat vecht nieuw ontruimingsbeleid aan

Plaats een reactie